Thursday, September 27, 2012

Hello everybody!

Vihdoin interwebissä. Idea: me vieraillaan hylätyissä paikoissa ympäri maan, otetaan kuvia ja raportoidaan reissuista kuvin ja vaihtelevin tekstimäärin teille. Asianharrastajat ja kaikki muutkin, tervetuloa! Aloitellaan laittamalla kesän retkien kuvat nähtäville.

Aijoo, ja vielä pieni sananen, lukekaa ystävällisesti ajatuksella. Eettiset säännöt:

Urbaanin löytöretkeilyn harrastajilla on tapana noudattaa tiettyjä eettisiä perussääntöjä, joissa kunnioitetaan itse käyntikohdetta, sen omistavaa tahoa sekä muita löytöretkeilijöitä, jotka mahdollisesti käyvät kohteessa myöhemmin. Säänöstön ajatuksena on jättää rakennukset samaan tilaan, kuin missä ne olivat sinne tultaessa. Yleisesti käytetty UE-harrastajien motto on "ota vain valokuvia, jätä vain jalanjälkiä".

Urbaania löytöretkeilyä harrastavat ihmiset eivät ole vandaaleita, graffitimaalareita tai talonvaltaajia. Löytäessään hyvin säilyneitä kohteita, urbaanit löytöretkeilijät eivät kerro niistä ihmisille, joiden eivät tiedä noudattavan heidän etiikkaansa. Hylätyissä rakennuksissa käyminen ei ole laitonta, ellei rakennuksella ole julkisrauhaa.
No comments:

Post a Comment